Store danske sangere genåbner Musikhusets største sal

Store danske sangere genåbner Musikhusets største sal

Musikhuset genåbner Store sal i selskab med en perlerække af de største danske sangere.

Musikhusets Store sal er selve hjertet i huset. Efter flere måneders stilstand bliver der nu igen sprøjtet musikalsk hjerteblod ud over scenen, når salen genåbner med to eksklusive trippelkoncerter leveret af nogle af landets dygtigste artister.

”Med åbningen af Store sal tager vi endnu et vigtigt skridt for at få sparket kulturen i gang, bakke op om de danske kunstnere og give vores publikum det, mange af os har savnet. Livemusikken, nærheden og fællesskabet. Jeg kan love jer for, at sangerne og musikerne glæder sig til at spille for publikum. Og vi glæder os til at mærke den særlige energi, der opstår i kontakten mellem publikum og musikere, som kun livekoncerter kan give”, siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

Fredag den 26. juni genåbner Pernille Rosendahl, Søren Huss og Hush Musikhusets Store sal, når de sammen træder op på scenen.

"Jeg glæder mig simpelthen så meget til at stå på scenen i Musikhusets fantastiske sal. Coronatiden har givet os masser af finurlige, digitale løsninger, men når det kommer til musik, er der bare ikke noget, der slår det at være til stede sammen, lige nu lige her, i det samme rum. Det bliver skønt at mærke nærværet med publikum igen" siger forsanger i Hush Dorthe Gerlach.

Allerede dagen efter følger Kwamie Liv, Nicklas Sahl og Alex Vargas op med endnu en trippelkoncert.

"Jeg lever og ånder for at spille live, så det er svært at sætte ord på, hvad det betyder at kunne komme ud og se folk i øjnene igen. Også selvom det er på afstand. Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at spille i Store sal", siger Alex Vargas.

Ved hver af de to koncerter spiller kunstnerne egne numre og laver gæsteoptrædener til hinandens sange.

Det har tidligere på foråret været muligt at opleve både Nicklas Sahl og Pernille Rosendahl til Musikhusets populære take away-koncerter, hvor de har optrådt til intime og eksklusive minikoncerter i aarhusianske baggårde. Nu bliver det igen muligt at opleve dem på den store scene i Musikhusets vellydende Store sal.

Begrænset antal pladser

Begge koncerter bliver afholdt i Musikhusets Store sal. Normalt er der plads til 1.500 siddende publikummer, men til de to eksklusive trippelkoncerter bliver der et maksimum på 500 gæster. Publikum kommer til at sidde med et sædes mellemrum. Det er dog tilladt at sidde i direkte forlængelse af hinanden, hvis man i forvejen har tæt kontakt til hinanden.

Billetsalget til koncerterne begynder i dag kl. 10 på Musikhusets hjemmeside.

Program for genåbning af Store sal

Fredag den 26. juni kl. 20:30
Pernille Rosendahl, Søren Huss og Hush

Lørdag den 27. juni kl. 20:30
Kwamie Liv, Nicklas Sahl og Alex Vargas

Hent pressebilleder her: