Storslåede liveoplevelser i Musikhusets nye program

Storslåede liveoplevelser i Musikhusets nye program

Musikhuset Aarhus har netop offentliggjort sit nye program, der byder på store danske og internationale stjerner under overskriften Life is Live.

Liveoplevelsen er i centrum for Musikhuset, der i dag offentliggør sit nye program for 2019 og en ny brandingstrategi med titlen Life is Live. Tre af dagens store nyheder er internationale stjerner som jazzkometen Gregory Porter, bassistfænomenet Marcus Miller og amerikanske Joshua Bell, der er en stor stjerne indenfor klassisk musik. På programmet for i år er også Danmarkspremieren på Flashdance – The Musical og udendørs sommerkoncerter med punkrockens dronning Patti Smith og de amerikanske superstjerner fra Band of Horses.

”Vi er stolte over endnu engang at kunne præsentere et program med stjerner på højt internationalt niveau indenfor både rytmisk og klassisk musik samt et væld af arrangementer med dansk og international scenekunst. I en tid, hvor flere og flere tilbringer mere og mere tid foran skærmen derhjemme, og ofte alene, bestræber vi os på at tilbyde et stort og attraktivt program, så folk prioriterer at opleve kunst og kultur live og sammen med andre. Det er derfor, vi mener det, når vi siger: Life is Live”, udtaler Musikhusets kunstneriske chef, Mette Kier.

Musikhusets nye program inkluderer også store internationale navne som det anerkendte klassiske orkester Boston Symphonic Chamber Players og den hollandske stjerne Caro Emerald, der optræder sammen med Aarhus Jazz Orchestra under årets jazzfestival. Der er også storslåede oplevelser i vente, når Musikhuset præsenterer unikke filmkoncerter med ikoniske Star Wars og Ringenes Herre sammen med Aarhus Symfoniorkester. Til Aarhuspremieren på Disney musicalen Tarzan forvandler Musikhuset sin Store sal til en jungle, og endelig er der masser af koncerter med de største danske navne på programmet. Tv-2, Folkeklubben, Peter Sommer, Caroline Henderson, Karl William, Jacob Dinesen, Hugo Helmig, Bent Fabricius-Bjerre, Pernille Rosendahl og Silas Bjerregaard giver alle koncert i Musikhuset i løbet af 2019.

Musikhusets nye program rammer 145.000 postkasser i denne uge. Får man ikke det nye magasin ind ad brevsprækken, kan det hentes gratis i Musikhuset. Hele programmet er også tilgængeligt på Musikhusets hjemmeside.

Bedste billetsalg nogensinde i Musikhuset

Musikhusets nye program kommer efter et rekordår med det bedste billetsalg nogensinde. Med 341.000 solgte billetter slår Musikhuset den tidligere salgsrekord fra 2016, hvor mange af billetterne til det spektakulære kulturår i 2017 blev solgt. Det flotte billetsalg bliver bakket op af masser af besøgende i Musikhuset. Som noget helt nyt har Musikhuset sat tællere på alle dørene. Her er resultatet også overvældende. Hele 975.000 mennesker har været gennem dørene i Musikhuset i 2018.

UDVALGTE HØJDEPUNKTER I MUSIKHUSETS PROGRAM

31. januar: Giselle – Den Kongelige Ballet

4. april: Bent Fabricius-Bjerre & LiveStrings

13. april: Pernille Rosendahl

20. april – 12. maj: Flashdance The Musical

19. maj: Boston Symphonic Chamber Players

24. og 25. maj: Cirque Éloize SALOON

21. juni: Patti Smith and Band

2. juli: Band of Horses

13. juli: Caro Emerald og Aarhus Jazz Orchestra

13. august: Joshua Bell & St. Martins in the Fields

5.-7. september: Star Wars, A New Hope – Live in Concert

21.-29. september: Tarzan

31. oktober – 2. november 2019 & 16.-18. april 2020: Ringenes Herre Live – Kongen vender tilbage

24. april – 9. maj 2020: Den Skaldede Frisør – The Musical

Andre højdepunkter:

26. januar: Folkeklubben

1. og 2. februar og 24. marts: tv-2

6. februar: Peter Sommer & Tiggerne + special guest Søren Huss

9. februar: Caroline Henderson + special guest Bo Sundström

6. marts & 5. april: Jacob Dinesen

23. marts: Hugo Helmig

28. og 29. marts: Det Gode Selskab

29. maj: Silas Bjerregaard

29.-30. december: Den Kongelige Ballets Nøddeknækkeren

FAKTA OM MUSIKHUSET

Musikhuset Aarhus er Nordens største musikhus og beriger, bevæger og begejstrer hvert år op mod 1 million gæster. Med storslået akustik og smuk arkitektur danner husets seks sale og ni scener ramme om mere end 1.500 arrangementer årligt. Musikhuset byder på oplevelser inden for alle genrer. Børneforestillinger, koncerter, musicals, comedy, dans, teater, opera, symfonikoncerter samt møder, events og konferencer for erhvervslivet. Der er også masser af gratis aktiviteter og mulighed for at nyde husets café og restaurant johan r.

Musikhuset er et musikalsk kraftcenter, der udover at trække de største musikere til Aarhus huser seks lokale og toneangivende aktører: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera, teatergruppen Filuren og Comedy Zoo Aarhus.

Musikhuset ligger i hjertet af Aarhus og udgør sammen med ARoS, Århus Festuge, Ridehuset, Aarhus Musikskole, Bora Bora og Godsbanen et kulturelt kraftcenter midt i byen.

For mere info se www.musikhusetaarhus.dk

Hent pressemeddelelsen som Word-fil her