Sydbank Fonden og Musikhuset Aarhus skaber rum til fællesskab og hyggestunder i Musikhusparken

Sydbank Fonden og Musikhuset Aarhus skaber rum til fællesskab og hyggestunder i Musikhusparken

Sydbank Fonden donerer helt nye udendørs loungemøbler med en særlig historie til Musikhusparken - til glæde for Musikhusets gæster og alle andre der har lyst til ro og afslapning døgnet rundt, året rundt.

Musikhusparken benyttes hver dag af tusinder af mennesker. Hvad enten det er gæster til koncerter i Musikhuset eller udstillinger på ARoS. Folk der er på vej til og fra Rådhuset, Godsbanen og Scandinavian Center. Eller dem, som bare holder pause i et af byens bedste, smukkeste og mest centrale rum.

Nu bliver det endnu nemmere og mere cool at tage ophold. Gæster og publikum kan fremover tage plads i helt nye faste udendørs loungemøbler langs Musikhusparkens Spejlbassin. En donation fra Sydbank Fonden betyder, at det nu er meget mere attraktivt at nyde en af de mange gratis sommerkoncerter på den opstillede scene i Spejlbassinet, eller bare kigge på livet i parken året rundt.

”Vi glæder os over, at så mange mennesker i årene fremover vil nyde et frikvarter i de nye, smukke møbler. Sydbank Fonden støtter formål af almen interesse og med fokus på det kulturelle og folkelige arbejde i Danmark. Der passer dette projekt jo rigtig fint, da Musikhuset hvert år besøges af mange gæster, der får enestående kulturelle oplevelser,” siger formand for Sydbank Fonden, Jess Olsen.

Direktør for Musikhuset Aarhus, Jan Christensen udtaler: ”Hvert år besøger over en halv million gæster en af vores syv koncertsale og 11 scener. Vi har i en årrække haft fokus på, at huset og Musikhusparken skal være levende i døgnets vågne timer. Det nye, fine loungemiljø udenfor vil både komme de gæster til gode, der skal til arrangementer i sale, foyer eller til koncerter i Musikhusparken, men de er også til de gæster, der bare har lyst til et frikvarter eller en kop kaffe. Jeg glæder mig over, at Sydbank Fonden med sin donation gør dette muligt”.

Samvittighed, omtanke og social ansvarlighed
Musikhuset har valgt en leverandør af møblerne, som prioriterer både design, miljø og bæredygtighed højt: Thors Design. Træet i det nye møblement stammer fra nedlagte danske færgehavne, hvor bolværket gennem hundrede år er blevet hærdet og patineret af skvulp fra iskoldt saltvand og hårde knubs fra skudernes rælinger.

Det robuste afrikanske azobétræ er blevet trukket op til genbrug og forarbejdning. Hvert enkelt møbel er håndlavet, organisk, bæredygtigt, unikt og holder til flere generationers brug. Musikhusets møblement stammer helt specifikt fra genanvendt træ fra Knudshoved Havn.

Hent pressemeddelelsen som Word-fil her