Verdensberømt dirigent giver jubilæumskoncert i Musikhuset

Verdensberømt dirigent giver jubilæumskoncert i Musikhuset

Gidon Kremer tager sit orkester Kremerata Baltica med i Musikhuset. Det bliver til en jubilæumskoncert med en af de helt store inden for klassisk musik.

MUSIKHUSET AARHUS, SYMFONISK SAL, 30. MAJ

Et af Musikhusets store højdepunkter inden for klassisk musik indfinder sig den 30. maj, hvor den verdensberømte dirigent og violinist Gidon Kremer indtager scenen i Symfonisk sal med sit lige så berømte orkester Kremerata Baltica. Og det endda med Kremer selv som solist.

Og der er ikke tale om en hvilken som helst anledning. Koncerten er en del af Gidon Kremers fejring af sin 70 års fødselsdag sidste år, ligesom koncerten også falder i kølvandet på at Kremerata Baltica sidste år havde 20 års jubilæum.

Store klassiske navne i Musikhuset
Kremers koncert markerer et stærkt program af nogle af den klassiske musiks store sværvægtere i Musikhuset. Senest er det blevet offentliggjort, at operalegenden Placido Domingo giver koncert med det anerkendte symfoniorkester Bucharest Symphony Orchestra til januar.

Derudover vender den israelske dirigent Daniel Barenboim tilbage til Musikhuset, hvor han sidste år gav en fortrinlig koncert som et af kulturhovedstadsårets højdepunkter.

Musikhusets klassiske program inkluderer også de enormt populære filmkoncerter, der blander store filmoplevelser med klassisk musik. Til efteråret vil Ringenes Herre 2 og Casino Royale bliver vist med livemusik af et stort symfoniorkester.

Blandt de ypperste
Gidon Kremer er selv fra Letland og har med Kremerata Baltica samlet det bedste, Baltikum har at byde på inden for klassisk musik. Det kan opleves i Musikhuset, hvor stykker af blandt andre Franz Schubert og Feliz Mendelssohn er på programmet.

Programmet: 

  • Lepo Sumara: Symfoni for strygere og slagtøj

  • Franz Schubert: Fantasi i C Dur D.934, op.159 for violin og klaver arrangeret for violin og strygere af Victor Kissine

    ---

  • Felix Mendelssohn: Oktet i Es Dur op. 20 i udgave for strygeorkester

Siden 1997 har Gidon Kremer bygget sit orkester op til at være blandt de ypperste af sin slags. Allerede efter fem års eksistens vandt Kremer og Kremerata Baltica en Grammy i kategorien Classical Music: Best Small Ensemble Performance for inbdspilningen After Mozart.

ARRANGØR - MUSIKHUSET AARHUS

GIDON KREMER - MUSIKHUSETS SYMFONISK SAL, ONS. 30. MAJ

BILLETPRISER – 265 - 455 KRONER

Hent pressemeddelelsen som Word-fil her

Hent pressebilleder her: