Verdensstjerner til jazzfest i Musikhuset

Verdensstjerner til jazzfest i Musikhuset

Musikhuset summer af lækker jazz, når Aarhus Jazz Festival indtager byen. Du kan både opleve store internationale stjerner, danske jazzkometer og forrygende, gratis middagsjazz i caféen.

Sommeren i Aarhus bliver ekstra god for alle jazzelskere. Aarhus Jazz Festival fylder traditionen tro byen med skønne toner, og Musikhuset byder i år på både gratis koncerter fra øverste danske hylde og internationale stjerner som Gregory Porter, Marcus Miller og Caro Emerald i selskab med Aarhus Jazz Orchestra.

”Vi er stolte over at bidrage til festivalen med efterspurgte internationale stjerner, et gratis program af meget høj kvalitet og en fortsættelse af det spændende kreative samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra, hvor vi skaber en unik gallakoncert,” siger Mette Kier, der er kunstnerisk chef i Musikhuset.

Med gallakoncerten fortsætter Musikhuset et succesfuldt samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra om at bringe dygtige lokale musikere sammen med internationale stjerner. Tidligere har samarbejdet budt på unikke koncerter med Melody Gardot, Jamie Cullum og David Sanborn under jazzfestivalen.

Gratis koncerter fra øverste hylde

Der er noget for enhver pengepung under årets jazzfestival. Musikhuset byder udover koncerter med Caro Emerald, Gregory Porter, Marcus Miller, Myles Sanko, Cæcilie Norby og Paulo Duarte også på fem gratis koncerter fra øverste danske hylde. Nogle af landets dygtigste jazzmusikere og sangere kan opleves kvit og frit i Musikhusets Foyer. På programmet er Trinelise Væring, Snorre Kirk Quartet, Mette Juul, Paco de Lucia Tribute og Steen Rasmussen Quinteto feat. Joyce Moreno og Leo Minax. Du kan opleve alt fra brasiliansk-inspireret jazz, flamencojazz, Memphis soul og amerikanske hits. Til de gratis koncerter er der mulighed for tilkøb af en lækker brunch fra Musikhusets café, johan r.

Herunder kan du få et overblik over Musikhusets jazzprogram.

Gregory Porter tilbage i Musikhuset

I 2018 gav stjernen koncert i Musikhuset – nu vender han tilbage. Den dobbelte Grammy-vinder Gregory Porter beriger det århusianske jazzpublikum med sin tilstedeværelse igen i år. Koncerten sidste år blev en stor succes, og publikum var vilde med at opleve den fænomenale jazzsanger. Den amerikanske stjerne Gregory Porter har fortryllet sine tilhørere rundt om i verden med hits som Take Me to the Alley og Holding On. Snart har århusianerne chancen for at opleve den fløjlsbløde jazzstemme i Musikhuset.

ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS

GREGORY PORTER – STORE SAL, 14. JULI

BILLETPRISER – KRONER 505-555

Hollandsk sangstjerne med stort orkester

Åbningskoncerten til Aarhus Jazz Festival er hvert år en helt unik oplevelse med stort live jazzorkester og internationale stjerner, der gæster Aarhus - og i år er bestemt ingen undtagelse. Caro Emerald er blevet kaldt humørbarometerets modstykke til Amy Winehouse.  Den hollandske jazzsangerinde rummer flere årtiers lyd og rammer tidløse melodier og sang, der kan hensætte dig til 1920’ernes Gatsby-univers det ene øjeblik og 50’erne og 60’ernes beatgeneration det andet. Sammen med Aarhus Jazz Orchestra åbner hun Jazzfestivalen i Musikhuset med en helt enestående koncert.

ARRANGØR – MUSIKHUSET

CARO EMERALD OG AARHUS JAZZ ORCHESTRA – STORE SAL, 13. JULI

BILLETPRISER – KRONER 320-400

Marcus Miller skaber jazzfesten

Marcus Miller er et unikum i form af sin omfattende musikalske karriere og er anerkendt som en af verdens dygtigste funkbassister. Han har vundet to amerikanske Grammyer og har modtaget en Edison Award for Lifetime Achievement in Jazz. Hans karakteristiske baslyd har været med til at lægge lydtæppe til et væld af musikhistoriens store navne lige fra Luther Vandross over Herbie Hancock til Eric Clapton, Aretha Franklin og Elton John. Oplev hans sprøde groove i Musikhuset til jazzfestivalen.

ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS

MARCUS MILLER – RYTMISK SAL, 15. JULI

BILLETPRISER – KRONER 375

Skøn sommerjazz med Cæcilie Norby

Oplev Norbys fantastiske alsidige stemme og musikalitet ved denne one-of-a-kind sommerkoncert i Musikhuset. Publikum inviteres ind i et soulfuldt univers, hvor Cæcilie Norby og en super trio bestående af pianist Nikolaj Hess, bassist Peter Vuust og Morten Lund på trommer vil komme med deres bud på hvordan Summer Grooves lyder og føles. En varm blanding af soul, funk og jazz. Det bliver magisk.

ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS

CÆCILIE NORBY – LILLE SAL, 20. JULI

BILLETPRISER – KRONER 225

Jazz- og soulsanger Myles Sanko

Vær med til en enestående musikoplevelse, der udfordrer genrer. Den britiske jazzsanger Myles Sanko gæster Musikhuset til Aarhus Jazz Festival med albummet Just Being Me - et album med fyldig instrumentalisering, der udfordrer stil og genre. Myles Sankos musik passer ikke nødvendigvis ind i soul- eller jazzgenren, men befinder sig et spændende og vellydende sted midt imellem.

ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS

MYLES SANKO – LILLE SAL, 16. JULI

BILLETPRISER – KRONER 275

Koncert-installation med publikum i fokus

Halvt koncert, halvt installationskunst - Happiness lives in the meanwhile minder sandsynligvis ikke om noget, du har oplevet før. Den anerkendte portugisiske komponist Paulo Duarte skaber sammen med et stort ensemble en koncert-installation. Skærme viser en live-koncert, som finder sted samtidig i det samme rum, publikum bliver en del af kunsten i et fascinerende værk, der handler om vores evne til at observere os selv.

ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS OG DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM

HAPPINESS LIVES IN THE MEANWHILE – RYTMISK SAL, 17. JULI

BILLETPRISER – KRONER 55

Masser af gratis koncerter

Er du på udkig efter gratis oplevelser? Musikhuset byder på en skøn række gratisarrangementer under Aarhus Jazz Festival 2019. Oplev blandt andet brasiliansk-inspireret jazz, flamencojazz, Memphis soul og amerikanske hits i Musikhusets foyer.

Steen Rasmussen Quinteto feat. Joyce Moreno & Leo Minax

Brasiliansk saudade og nordisk melankoli. Disse to elementer smelter sammen, når et stjernehold af danske og internationale jazzmusikere indtager Musikhusets caféscene.

ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS

STEEN RASMUSSEN QUINTETO FEAT. JOYCE MORENO & LEO MINAX – MUSIKHUSETS FOYER, 13. JULI

BILLETPRISER – GRATIS

Paco de Lucia Tribute

En hyldest til flamenco-mesteren Paco de Lucia. Flamencoguitaristen Paco de Lucia har inspireret og påvirket mange af jazzens store koryfæer, fra Chick Corea til George Benson.

Line-up: Mikkel Nordsø and Poul Jacek Knudsen (g), Mathias Heise (hca), Nicolai Land (b), Anders Pedersen (cajón)

ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS

PACO DE LUCIA TRIBUTE – MUSIKHUSETS FOYER, 15. JULI

BILLETPRISER – GRATIS

Trinelise Væring

Memphis soul, jazz og rootsrock. Alt dette er i shakeren, når Trinelise Væring træder ind på scenen. Med sig har hun sit otte mand m/k store band med sydende Hammond-orgel, blæserriffs, kor, twangy guitar og ikke mindst sin karakteristiske stemme sin skarpe og iørefaldende sangskrivning.

Line-up: Trinelise Væring (voc, g), Martine Madsen (g, voc), Maj Berit Guassora (trp, flh, voc). Mia Engsager (trb, voc), Fredrik Lundin (sax, fl), Otto Sidenius (org), Jeppe Skovbakke (el-b, voc). Anders Provis (drm)

ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS

TRINELISE VÆRING – MUSIKHUSETS FOYER, 16. JULI

BILLETPRISER – GRATIS

Snorre Kirk Quartet

Eksotiske rytmer og farverige kompositioner. Trommeslager og komponist Snorre Kirk har de seneste mange år været fast gæst på internationale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort sig bemærket som sideman med nogle af de mest prominente jazzartister fra Skandinavien samt internationale navne som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed.

Line-up: Jan Harbeck (t-sax), Magnus Hjorth (p), Anders Fjeldsted (b), Snorre Kirk (drm

ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS

SNORRE KIRK QUARTET – MUSIKHUSETS FOYER, 19. JULI

BILLETPRISER – GRATIS

Mette Juul

Egne sange samt amerikanske og brasilianske hits. Mette Juul er en af de vokale førstedamer i dansk jazz lige nu. Med sin nærværende og personlige stemme fortolker hun både sange fra egen hånd, fra den store amerikanske sangskat og fra Brasilien med personlighed, varme og nerve.

Line-up: Mette Juul (voc, g), Søren Bebe (p), Klavs Hovman (b), Alex Riel (drm)

ARRANGØR – MUSIKHUSET AARHUS

METTE JUUL – MUSIKHUSETS FOYER, 20. JULI

BILLETPRISER – GRATIS