Et bryllup Erann DD ikke kunne sige nej til

17. januar 2017

Det lå ikke i luften, at Erann DD skulle spille med i en musical. Alligevel kunne han ikke sige nej, da han blev tilbudt hovedrollen i musicaludgaven af Susanne Biers film Efter Brylluppet. Det skyldes i høj grad den Reumert-vindende instruktør Peter Langdal.

Erann DD har hovedrollen, når Susanne Biers oscarnominerede film Efter Brylluppet forvandles til en musical. En musicalrolle lå dog på ingen måde i kortene for Erann DD, da han i september var gæst i radioprogrammet Mig og Musikken på DR P5. Men her faldt snakken på hans medvirken i Peter Langdals opsætning af Hair på Betty Nansen Teatret for 20 år siden. Det vækkede en masse gode minder, og han fik indskudt, at hvis Peter Langdal ringede igen, kunne han godt finde på at sige ja. Blot fem dage efter skete der noget, som Erann DD med et grin kalder for magisk.

”Gudhjælpemig om han ikke ringer til mig og spørger, om vi skal lave noget vildt sammen?” 

Erann mødtes med Peter Langdal i Torvehallerne i København, og straks var han solgt.

”Vi var dømt til at lave det her. Den energi Peter har, er jeg altid klar på. Det lå ligesom i luften, at jeg skulle rydde kalenderen og give plads til Efter Brylluppet, for jeg ved, at når Peter tager fat, bliver det til meget mere end en musical. Det bliver spændende på den fede måde. På en skabende original måde, som bliver udadvendt med en masse energi til publikum og en masse følelser, som skal være nu og her og rigtige!”

Stjernespækket musical

I 2017 går Susanne Biers drama om blodets og familiens bånd fra det hvide lærred til de skrå brædder. Musikhuset og Betty Nansen Teatret gentænker filmen som en musical. Filmen blev set af op mod 400.000 danskere i biografen og handler om Jacob, der er bestyrer på et børnehjem i Indien, men bliver inviteret til bryllup hjemme i Danmark. Her bliver han stillet over for en livsændrende familiehemmelighed og et umuligt valg. 

Når musicalen til efteråret har verdenspremiere, bliver det med et stjernespækket hold af skuespillere. På rollelisten er Flemming Enevold, Cecilie Stenspil, Kasper Leisner og to stærke stemmer i Barbara Moleko og Erann DD. Erann ser meget frem til det store projekt:

”Jeg synes, det er pissespændende. Jeg er jo ikke skuespiller på den måde, så det er et meget stort og nyt kapitel i mit liv, at jeg nu dedikerer fire-fem måneder til det her projekt. Jeg glæder mig.”

For fed musik

Efter Brylluppet bliver en gennemmusikalsk forestilling, hvor musikken bliver leveret af nogle af Danmarks dygtigste sangskrivere. Tim Christensen og Mads Langer har takket ja til at levere original musik til musicalen. Det vækker glæde hos Erann DD.

”De er stjernefede kunstnere. Nogle af de bedste, vi har. Så det er fandeme spændende at have dem med på holdet.”

Resultatet af deres anstrengelser kan opleves fra 23. september, når Efter Brylluppet har verdenspremiere i Aarhus. Senere på efteråret kan forestillingen opleves på Betty Nansen Teatret i København.

Læs mere om Efter Brylluppet

Forestillingen Efter Brylluppet er en del af Bier Trilogien, hvor Musikhuset Aarhus i 2017 forvandler tre af Susanne Biers film til hhv. dans, opera og musical. Læs mere om hele trilogien her.