73597_Toppbillede_Seebach_900x400px[16].jpg

Joakim spiller Rasmus Seebach i musicalhit

16. januar 2018

Den nyuddannede skuespiller Joakim Lind Tranberg er tilbage i Musikhuset, hvor han fik sin musicalilddåb. ”Det har været en vanvittig rejse.”

Det er helt specielt for det nyuddannede stjerneskud Joakim Lind Tranberg, at det netop er Rasmus Seebach, han skal portrættere i årets store musicalsucces. Allerede da han spillede sin første større musicalrolle, som Billy i Elsk mig i nat i 2012, udviklede han et ganske særligt forhold til Danmarks bedst sælgende musiker.

”Der er meget, der kan ledes tilbage til Musikhuset. Da jeg øvede op til den sidste omgang af Elsk mig i nat blev jeg ringet op af en gut, der spurgte, om ikke vi skulle starte et Seebach Jam Band. Da havde Rasmus Seebach kun udgivet to albums. Jeg kunne lide hans musik og elsker at underholde. Det startede vi så med. Nu har vi spillet i hele landet. Fra Gigantium i Aalborg til havnefesten i min hjemby Snogebæk,” fortæller han.

Siden startede Joakim Lind Tranberg på skuespillerskolen i Odense. Han blev færdiguddannet i 2017 og gik straks i gang med de første Seebach-forestillinger på Fredericia Teater, der gik lige i såvel anmeldernes som publikums hjerter for den rørende og åbenhjertige far-søn-fortælling om Tommy og Rasmus Seebach.

”Det hele er stadig meget surrealistisk for mig. Jeg forstår ikke, hvad jeg har gjort, siden jeg er så heldig. Én ting er at lande en rolle, men at det så også er en stor succes. Jeg er meget taknemmelig og glad for, at der stadig findes teatre, der tør sat se på unge nyuddannede skuespillere,” siger Joakim, der deler rollen som Rasmus med Teit Samsø, der tidligere har spillet med i Saturday Night Fever i Musikhuset.

Det er en særdeles populær herre, Joakim spiller på scenen. Rasmus Seebach er nemlig tidens bedst sælgende kunstner. En titel, som i følge Joakim, ikke er tilfældig. ”Han formår at skrive noget musik, som alle kan nikke genkendende til. Mange kalder det banalt, og det tror jeg egentlig også er okay. Han siger tingene, som de er. Han drager paralleller til sit eget liv, fortæller om familien og er personlig. Det er fantastisk, synes jeg.”

Musicalen Seebach spillede for fulde huse i Fredericia fra september til januar. Til april kan det aarhusianske publikum endelig opleve, hvorfor anmelderne har kvitteret med fem stjerner til fortællingen om en af Danmarks største musikfamilier.

”Jeg glæder mig helt vildt. Aarhus er en fantastisk by at være i. Jeg husker Musikhuset som et dejligt og behageligt sted at være. Det bliver specielt. Jeg er en fyr, der til tider godt kan lide at dvæle ved fortiden, og jeg husker tilbage på tiden i garderoben under Elsk mig i nat, fordi det var min første store forestilling,” slutter Joakim Lind Tranberg.

Læs mere og find billetter til musicalen her