79042 5 MAA 900X400px Jan

Det handler om at være til stede i nuet

15. august 2019

Musikhuset er liveoplevelser året rundt. Læs med her og få direktør i Musikhuset Jan Christensens nedslag i programmet til liveoplevelser, som er noget ganske særligt.

Vi læser ikke de samme nyheder, ser ikke de samme tv-serier, følger ikke de samme mennesker på de sociale medier. Derfor er det vigtig for os i Musikhuset at tilbyde det, vi er bedst til; oplevelsen i nuet, den intense liveoplevelse, som vi deler med alle de andre i salen. Der er ikke to koncerter, teaterforestillinger eller comedy shows, som er ens.

Det er kun os, der er samlet i salen, der kan mærke den særlige stemning, kun os, der kan høre klangene i rummet; og kun os, der kan se musikerne eller skuespillernes anstrengelse og mærke deres karisma. Det er det, den levende kunst og kultur kan – og derfor bliver den i virkeligheden vigtigere og vigtigere som et alternativ til det passive og isolerede kulturforbrug på streaming-tjenesterne og andre digitale platforme.

Vi vil ikke blot understøtte og stimulere nysgerrighed, oplysning og kreativitet; vi vil også være med til at styrke fællesskabet, det fysiske møde mellem mennesker og den fælles oplevelse, der skaber samhørighed og vækker minder. Vi har noget på hjerte, og det har disse kunstnere inden for hver deres genre bestemt også. Derfor kan jeg kun opfordre til at være til stede i nuet, når de går på scenen.

Udvalgte højdepunkter

Det futuristiske sceneshow There’s Only One Peach With The Hole in the Middle er skabt af canadiske Peaches. Hun har et tydeligt kunstnerisk projekt, hvor kønsidentitet og seksuel frigørelse er helt central. Hendes tekster er som en slags postmoderne poesi, der kredser omkring social ulighed, kropsidealer, køn og aldersdiskrimination. Med 40 musikere og performere på scenen venter der publikum et eksplosivt og udtryksfuldt show af musik, lyd, lys, mode, og visuelle effekter. Jeg er sikker på, at det bliver både spektakulært og sanseligt.

Den originale opsætning af den Tony Award-vindende musical The Book of Mormon er et ”must see”. New York Times har udråbt musicalen, der vandt ni Tonys, til at være ’århundredets bedste musical’. Megahittet er skrevet af mændene bag kultserien South Park, så vær forberedt på grænseoverskridende satire over fundamentalistisk religion, kultursammenstød og musicalgenren.

Chick Corea har gennem hele sit liv genopfundet sig selv gennem sin kunst. Han har opnået ikonstatus blandt verdens musikelskere, fordi han mestrer imponerende mange musikalske udtryk. Som pianist, keyboardspiller, komponist og bandleder kan Chick Corea – med 63 nomineringer og 22 priser – bryste sig af at være den fjerdemest Grammy-nominerede kunstner til dato. Nu kan han opleves solo i Musikhuset, og det bliver helt sikkert uforglemmeligt.

Det bliver også en aften med nærvær, intensitet og sprudlende energi, når den karismatiske mezzosopran Cecilia Bartoli kommer til Musikhuset med sit eget orkester Les Musiciens du Prince-Monaco, som er et af Europas førende barokensembler. Med sin ekspressive mimik, mesterlige vokal og altid spændende repertoire har den italienske verdensstjerne opnået verdensomspændende succes og stor hæder i sin mere end 30 år lange karriere. Det bliver en aften med kuldegysninger og tårer i øjenkrogen.

 

Læs mere om anbefalinger og højdepunkter i det nye program for 2019 og 2020.