JU NP

Her er mine favoritter

22. januar 2020

Jeppe Uggerhøj er Musikhusets nye kunstneriske chef. Det er ham, der fremover får det overordnede ansvar for at sammensætte Musikhusets program. Vi har bedt ham udvælge sine fem personlige favoritter i år

Det kan være svært at vælge i Musikhusets omfattende program med 1.500 arrangementer hvert år.

Her får du Musikhusets kunstneriske chefs bud på fem arrangementer, du ikke må gå glip af i det kommende år:

Susanne Bier og Thomas Helmig skaber ny dansk musical

Hun er hot i Hollywood og anerkendt som en af Danmarks aller bedste instruktører. Nu slår Susanne Bier sig sammen med bysbarnet og popstjernen Thomas Helmig. Sammen forvandler de Susanne Biers populære film Den skaldede frisør til en romantisk musical- komedie.

Med Helmigs sikre pophånd og Susanne Bier ved roret, er jeg overbevist om, at der venter Musikhusets gæster en forrygende musical komedie med skarp humor, god musik og masser af sang og dans.

Lisa Nilsson mikser musik, dans og humor

Lisa Nilsson har en af svensk pops aller - smukkeste og mest rørende stemmer. Men hendes store talent rækker langt længere end det. I sit nye show Kvinnan som är jag blander hun sine mange kunstneriske talenter.

Med musik, sang, storytelling og dans tager hun på humoristisk vis publikum med på en rejse gennem sin egen historie. Showet blev en kæmpe succes i hjemlandet, og til april må du ikke gå glip af Lisa Nilsson lige runt hörnet i Musikhusets Store sal.

Science fiction møder Aarhus Symfoniorkester

Filmkoncerter kan noget ganske særligt. De er voldsomt populære, og så gør de klassisk musik tilgængelig for et helt nyt publikum. I Musikhuset har vi en tradition for at præsentere de allerstørste blockbuster-film med live musik af Aarhus Symfoniorkester.

I år præsenterer vi en af filmhistoriens allerbedste science fiction-film, når Star Wars The Empire Strikes Back indtager Store sal med John Williams fantastiske soundtrack spillet af symfoniorkestret live på scenen.

Hvis du aldrig selv har siddet i salen og mærket bruset fra et symfoniorkester eller vil introducere en, du holder af for klassisk musik, er det her stedet at starte. Må kraften være med dig!

Levende legende Chick Corea i Store sal

Det er en levende jazzlegende, der kommer til Musikhuset, når Chick Corea træder op på scenen i Store sal. Han er en af de største nulevende jazzpianister, og hans klaverspil er intelligent, komplekst og samtidig legende let.

Han er i dag 78 år og var som medlem af Miles Davis’ band i 1960’erne en af fusionsjazzens grundlæggere. Siden har han årti efter årti formået at forny sig.

Denne aften i Musikhuset byder på kræs for kendere og en unik mulighed for at opleve en af musik historiens bedste og mest indflydelsesrige jazzmusikere live.

Den Korte Radioavis genopstår live i Musikhuset

Der er godt nyt til alle fans af Kirsten Birgit og Rasmus Bruun samt garanti for syleskarp satire. Et af de sjoveste og allermest lyttede programmer forsvandt fra sendefladen, da Radio 24syv lukkede i oktober sidste år. Til marts genopstår Den Korte Radioavis for en stund, når de indtager de skrå brædder i Musikhuset med de kendte karakterer fra programmet.

Sidst de to herrer gik til teatret splittede de anmelderne. En kaldte forestillingen ”en selvfed teater fuser”, mens en anden slet og ret kaldte den ”genial”. Mon ikke den gamle diva og den unge journalist kommer til at dele de danske vande endnu en gang?

Kom selv og bedøm duoens nye show Sommeren på Birgitø.

Se alle arrangementer i det nye program for 2020.