BWEB RED MG 7192

tv-2 skaber et unikt øjeblik sammen med publikum

17. januar 2019

Sammen med tv-2 er Steffen Brandt blandt den danske musikscenes grand old men og klar til at fortælle nye historier. Energien er lige så god som altid, vurderer forsangeren, der vil skabe et unikt øjeblik sammen med publikum.

tv-2 er på gaden med nye numre som ”Tæt trafik i Herning” og ”En stille og rolig søndag i Aarhus V”. Men Danmarks lykkeligste band ser frem til en alt andet end stille og rolig fredag, lørdag og søndag i Aarhus C, når Steffen Brandt og co. både starter og slutter sin Danmarksturné med i alt tre koncerter i Musikhuset.

Det er her, de nye sange for første gang skal stå distancen og møde sit publikum ansigt til ansigt. Og det ser tv-2-forsanger Steffen Brandt frem til.

”Jeg oplever at vi som orkester stiller os til rådighed for en større sag og sammen med publikum skaber en stemning og et øjeblik som er helt unikt. Det kommer aldrig igen, men bliver forhåbentlig siddende i kroppen som en god energi, man kan tage med sig ud i det virkelige liv,” siger Steffen Brandt.

Energien er den samme
Albummet ”Tæt trafik i Herning” er tv-2s 19. studiealbum. Siden debuten ”Fantastiske Toyota” fra 1981 er det blevet til flere hits og koncertoptrædener end de fleste kan tælle til.

”Jeg tror, energien er den samme som altid. Jeg er nok bare blevet bedre i stand til at nyde det i dag,” fortæller Steffen Brandt om det, der unægtelig er blevet han og bandets metier: at optræde live.

Derfor ved Steffen Brandt, hvad liveoplevelsen gør ved publikum.

”Jeg tror, den kan skabe håb og glæde i en måske nogle gange lige lovlig grå hverdag. At gå til koncert i dag er jo også at slukke for alle de tilbud, vi normalt får smidt efter os døgnet rundt. Her kan man sammen med andre mennesker dele en fælles oplevelse sammen. Lige nu.”

Den oplevelse giver tv-2 til en sal med over 1000 mennesker i Musikhuset tre gange i løbet af den kommende tid. Men hvordan sikrer man nærværet blandt så stor en forsamling?

”Vores opgave er at forsøge at lægge nogle fortællinger frem som mange vil kunne se sig selv i. En genkendelse af situationer og udfordringer, vi alle kommer ud for i et levet liv. Og så kan man så grine og græde i kor, føle sig forstået og egentlig også accepteret som de fejlbarlige mennesker, vi nu en gang er,” siger Steffen Brandt.

Det er nemt at finde motivationen
At give et stort publikum en oplevelse er noget, Steffen Brandt og tv-2 er bevidste om. På den måde kan de gøre sig tanker omkring, hvordan man skaber den bedste koncert for både kunstner og publikum.

”Vi skal selvfølgelig først og fremmest spille godt, gøre os umage og være skarpe. Der er ikke plads til at køre på rutinen eller have en dårlig dag. Der står et publikum derude, som har betalt i dyre domme, så man har ærligt talt ikke svært ved at finde motivationen. Den gode koncert opstår når fællesskabet ophæver rollefordelingen mellem os, der spiller, og dem, der lytter,” siger Steffen Brandt.

Og så er vi tilbage ved de nye sange, der for første gang skal ud at leve i en stor sal. Det bliver endda første gang tv-2 tager på turné med koncerter for et siddende publikum.

”Vi har både nye og gamle sange med til koncerten, og vi glæder os til at præsentere nogle af de sange, mange måske kender, fortolket på en helt ny måde. Måske med mere plads til nuancerne og de tanker der ligger bag sangene. Vi håber også, at der undervejs vil blive lejlighed til at få grinet godt og grundigt igennem. Jeg mener, så er det jo heller ikke værre, det hele!” siger Steffen Brandt.