biertrilogi-smalet-topbillede.jpg

Verdenspremiere på Bier Trilogien

02. juni 2017

Kasper Holten, Peter Langdal og Marie Brolin-Tani er drømmeholdet, når tre af Susanne Biers mesterværker går fra det hvide lærred til de skrå brædder. Bier Trilogien er et af Musikhusets absolutte højdepunkter under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Forberedelserne til den ultimative gentænkning af tre af Oscarvinderen Susanne Biers uovertrufne biografsucceser er i fuld gang. Tre af Danmarks bedste instruktører bringer de populære film Brødre, Efter Brylluppet og Elsker dig for evigt fra lærred til scene.

Med Brødre som opera (skabes i samarbejde med Den Jyske Opera), Efter brylluppet som musical (i samarbejde med Betty Nansen Teatret) og Elsker dig for evigt som dans (i samarbejde med Black Box Dance Company) er der lagt op til en af de største satsninger i Musikhusets historie.

Stjernespækkede samarbejder
Kasper Holten står i spidsen, når Brødre bliver gentænkt som opera af Den Jyske Opera. Den stærke historie om broderskab, krig og kærlighed er den første i rækken af forestillingerne i Bier Trilogien, og komponisten er den danskfødte islænding Daníel Bjarnason, mens librettisten er den Reumertbelønnede Kerstin Perski.

Den rørende skæbnefortælling Efter brylluppet bliver gentænkt af Betty Nansen Teatret og Peter Langdal, der forvandler filmen til en musical med fremtrædende skuespillere som Cecilie Stenspil, Flemming Enevold, Erann Drori og Barbara Moleko på scenen og musik leveret af stærke danske sangskrivere som bl.a. Mads Langer, Tim Christensen, Anne Linnet, Peter A.G., Peter Sommer og Sys Bjerre.

Elsker dig for evigt bliver en moderne danseforestilling med Marie Brolin-Tani som koreograf, mens Pernille Rosendahl komponerer sangene og synger live på scenen. Med en lam mand i hovedrollen er der lagt op til en unik forestilling, hvor begrænset bevægelse er i centrum.

Læs mere om Bier Trilogien her.