Symfonisk Sal m publikum.jpg

Det fordoblede musikhus fylder 10 år

02. november 2017

Musikhuset Aarhus blev for ti år siden dobbelt så stort. Det skabte ideelle forhold for klassisk musik og rytmiske koncerter og gav plads til alt fra unge talenter til store verdensstjerner. Musikhuset og Aarhus Symfoniorkester fejrer den 11. november fødselsdagen med en gratis lørdagskoncert i husets prisbelønnede koncertsal.

Den 8. november er det præcis 10 år siden Musikhuset Aarhus blev dobbelt så stort. På netop den dato tilbage i 2007 blev den nye tilbygning indviet, og Musikhuset flyttede sammen med Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera, børneteatret Filuren og Det Jyske Musikkonservatorium.

Byggeriet omfattede en hel ny Symfonisk sal, der skabte ideelle forhold for klassisk musik, og siden er blevet et forbillede for nyere koncerthusbyggerier i Norden. Også Rytmisk sal kom til og sikrede den rytmiske musik en markant plads i det store hus i musikglade Aarhus. Rammerne var dermed sat for visionen om at skabe et musikhus, der favner hele spændet fra unge talenter til store  verdensstjerner inden for alle musikalske genrer.

”Tilbygningen af Musikhuset står som en milepæl i husets historie. Det er visionære folk, der i sin tid har sikret, at Aarhus i dag er beriget med et helt unikt musikhus, der favner hele spændet fra internationale verdensstjerner til unge talenter under samme tag. Med flere end 1200 arrangementer hvert år inden for klassisk og rytmisk musik, comedy, dans, musical, teater og opera er det svært at finde et lignende hus andre steder i Norden. Det får 500 medarbejdere og studerende, mange tusinde kunstnere og flere end 600.000 gæster hvert år glæde af ”, siger direktør i Musikhuset, Jan Christensen.

Tilbygningen er tegnet af det aarhusianske arkitektfirma C. F. Møller, og udvidede Musikhusets areal med 17.000 m2, så huset kom til at omfatte 35.000 m2, 6 sale, 9 scener og 500 rum. Udover Symfonisk sal og Rytmisk sal kom også Kammermusiksalen til, og de studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium rykkede ind i nye undervisningslokaler og øvefaciliteter.

Fejrer fødselsdag med gratis mesterværk
I anledning af 10-års fødselsdagen inviterer Aarhus Symfoniorkester og Musikhuset alle til gratis koncert lørdag d. 11/11  i Symfonisk sal.

Fejringen sker til tonerne af det symfoniske mesterværk César Francks “Symfoni i d-mol”. Koncerten begynder kl. 13.00. Dørene åbner ca. 20 minutter før og man skal ikke have billet for at komme ind. Der er plads til 1.200 mennesker i den prisbelønnede Symfonisk Sal, som Politikens anmelder Thomas Michelsen så sent som i januar i år kaldte “Danmarks bedste symfoniske koncertsal” (Politiken, 15. jan. 2017).

Læs mere om fødselsdagskoncerten her.