Queenmachine Århus18 Foto Thinkalike

Oplev koncerter, teater mv. hjemme fra sofaen

11. februar 2021

Når vi ikke kan bringe jer til liveoplevelserne - så bringer vi liveoplevelserne og kulturen til jer! Lad jer inspirere til underholdning hjemme i stuerne herunder.

I Musikhuset elsker vi at dele liveoplevelserne med jer publikum. Men lige nu må vi alle finde på nye måder at bringe oplevelserne ud til jer på. Derfor har vi samlet oplevelser fra vores kunstnere her på siden, som I kan opleve hjemmefra.

Vi opdater siden løbende, så hold øje med den.

Lyt til og stream livekoncerter, mens du venter

Musikhuset har en masse spændende arrangementer på plakaten, som du kan opleve, når vi åbner dørene for publikum i 2021. Her kan du lytte til nogle af de kunstnere, der gæster Musikhuset i 2021.

Aarhus Symfoniorkester

Fordyb dig i timevis med noget af det bedste musik og video, Aarhus Symfoniorkester har at byde på - når de ikke kan opleves live i Symfonisk Sal. 

Hør for eksempel O mio babbino caro, en af danskernes yndlingsarier. Den er fra Puiccinis opera Gianni Schicchi og bliver her smukt sunget af Frederikke Kampmann.

Aarhus Symfoniorkester har samlet en hel perlerække af smukke, klassiske koncerter, som du kan nyde hjemme i stuen. Musikvideoerne sætter de positive, musikalske oplevelser i højsædet. Alt hvad du skal gøre, er at læne dig tilbage og nyde musikken.

Gå på opdagelse i Aarhus Symfoniorkester nye online-univers her.

Via ovenstående link har du også mulighed for at booke en gratis privatkoncert – kun for dig og dem, du vil dele den med. De private videokoncerter bliver leveret af 1-2  musikere fra Aarhus Symfoniorkester.

Eivør

Hør færøske Eivørs fortryllende stemme i denne helt nye live-stream fra den 27. februar i år. Her optræder hun hjemme i stuen hos sin gode ven i forbindelse med den islandske mini festival HOYMA. Eivørs søster medvirker også i løbet af koncerten, hvor et lille intimt publikum samtidig skaber en dejlig live-stemning. 

Dizzy Mizz Lizzy

Mens vi venter på, at fantastiske Dizzy Mizz Lizzy giver rockkoncert i Musikhuset til sommer, kan du her opleve bandet i en fænomenal livekoncert på Ekstra Bladet sidste år. Gutterne fyrer den max af fra hver sit rum, og koncerten slutter med en vaskeægte klassiker fra Dizzy Mizz Lizzys ungdom, nemlig storhittet Silverflame.

Carl Emil Petersen

Carl Emil Petersen giver koncert i Musikhuset den 20. oktober. Her kan du lytte til en lækker liveudgave af hittet Amager Forbrænding fra en koncert i Vega i november 2020.

Marcus Miller

Han er en af verdens bedste og mest indflydelsesrige bassister, og den 5. november kan du opleve Marcus Miller live i Musikhuset. Men allerede nu kan du nyde ham på din hjemmeskærm ved at streame denne sublime jazzkoncert fra den franske festival Jazz à la Villette i 2019. Du kan blandt andet høre bandet spille Mr. Clean, Bitches Brew, Trip Trap og Tutu.

Stacey Kent

Lyt til Stacey Kents smukke, blide stemme i hendes seneste video Lovely Day, fra januar 2021. Stacey Kent har lavet videoen sammen med sine fans, fordi hun gerne vil sprede lidt glæde ud til dig i denne grå corona tid.  Videoen ligger på YouTube kanalen Stacey Kent Music, hvor du også kan finde flere af den amerikanske stjernes jazzsange.

Lyt til Musikhusets Take Away koncerter

I 2020 bragte Musikhuset i samarbejde med Spar Nord Fonden musikken ud i Aarhus med intimkoncerter rundt i byens baggårde. Du kan genopleve nogle af de skønne koncerter her:

Pernille Rosendahl Take Away koncert

En lun sommeraften i en af byens smukkeste baggårde på Aarhus Ø. Oplev eller genoplev Pernille Rosendahls dragende smukke stemme i selskab med Søren Vestergårds stemningsfulde guitar. Onsdag den 20. maj 2020 bragte duoen Musikhuset Take Away ud til alle jer. Se koncerten på YouTube herunder:

Nicklas Sahl Take Away koncert

Stortalentet Nicklas Sahl rykker ud med guitar og lækre popmelodier. Se eller gense livekoncerten fra onsdag den 6. maj 2020 på YouTube herunder:

Allan Olsen Take Away koncert

Hudsult er titlen på Allan Olsens seneste album. En titel, der om noget indkapsler tiden, vi lever i. Oplev Allan Olsens stærke og personlige koncert fra onsdag den 22. april 2020 på YouTube herunder:

Jacob Dinesen Take Away koncert

Jacob Dinesen skød Musikhuset Take Away i gang med en bevægende og intim koncert i en rustik baggård i Aarhus onsdag den 8. april 2020. Du kan opleve koncerten her:

 

Få et godt grin med comedy 

Heldigvis er der masser af gode grin i vente i 2021, hvor Musikhuset selvfølgelig også har comedy på programmet.

Den korte radioavis

Den korte Radioavis gæster Musikhuset i juni. Hvis du ikke kan vente, kan du lytte til Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun i Den Korte CoronAvis her.

Jimmy Carr

Til oktober har Musikhuset fornøjelsen af at byde publikum indenfor til den verdenskendte komiker, Jimmi Carr. Men allerede nu kan du træne lattermusklerne med videoen herunder. I december lagde Jimmi Carr nemlig dette lille minishow ud til sine fans, og her kan du se alle de visuelle hjælpemidler, Jimmy Carr har brugt til at hjælpe vittighederne i showet Being Funny med at lande lidt bedre.

 

Nyd ballet, teater og opera hjemme i stuen

Få den smukke ballet og livsbekræftende opera hjem i stuen og drøm dig væk til en fortryllende forestilling. 

Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater gæster ofte Musikhuset. Til efteråret kan du se teaterstykket Tour de cambre med Olivia Joof i rollen som Asta, og til jul opfører Det Kongelige Teater traditionen tro Nøddeknækkeren i Store sal. Men allerede nu kan du gå på opdagelse i Det Kongelige Teaters online teaterforestillinger ved at klikke her.

Du kan blandt andet se eller gense Silja Schandorff og Nikolaj Hübbes smukke opsætning af den ikoniske ballet Svanesøen, du kan streame det uforglemmelige kærlighedsdrama La Boheme, eller opleve opera klassikeren Maskarade.

Læn dig tilbage og nyd en musik-dokumentar

dr.dk

Lige nu kan du på dr.dk se den britiske dokumentar Nick Cave - 20.000 dage på jorden.

Se dokumentar her.

Nick Caves har også udgivet en solokoncert fra Alexandras Palace i London i juli 2020. Det er Nick Cave helt alene, kun akkompagneret af klaver, med hans dybe røst som rejsefører gennem sange fra hele hans omfattende katalog. Her er en lille smagsprøve, nummeret Galleon Ship.

På dr.dk finder du også en dokumentar med den norske popsensation Aurora. Se hendes hudløse og ærlige fortælling om, hvordan hun forlod skolen og fra den ene dag til den anden blev popstjerne. Hør hende fortælle om glamourens bagside, følg med i tour bussen og bag scenen på turneer verden rundt, og hør hvordan hun i en alder af blot 20 år bliver i tvivl, om hun overhovedet vil være popstjerne. 

Se dokumentaren her.

Og du kan se dokumentaren om den legendariske Whitney Huston. Den store stjerne, der havde det hele - i hvert fald på overfladen. I dokumentaren går vi helt tilbage til barndommen og møder blandt andet Whitney Hustons bror, der kærligt fortæller om, hvordan hun var som søster.

Se dokumentaren her,

Netflix

Har du streamingtjenesten Netflix, kan du logge ind og se Springsteen on Broadway, en intim solokoncert, hvor Springsteen deler personlige historier fra sit liv og spiller akustiske versioner af nogle af sine mest kendte sange.

Se solokoncerten her.

Her finder du også dokumentaren ReMastered: Devil at the Crossroads om den mystiske bluesmusiker Robert Johnson, der satte et eftertrykkeligt aftryk på amerikansk musik. Nu ser familie, kritikere og berømte fans på manden bag musikken.

Se dokumentaren her.

Oplevelser for børn og familier

Det Kongelige Teater

Trænger børnene til lidt kulturel input på den sjove måde, så har Det Kongelige Teater et fantastisk oplevelsesunivers. Her kan børn synge med på sjove sange fra Den utrolige historie om den kæmpestore pære og de fantasifulde sange fra Halfdans Hokus Pokus, de kan lære opera, de kan lære at lave seje kostumer, og de kan få bevæget kroppen sammen med teatrets dygtige kunstnere og deres børn.

Du finder det hele ved at klikke her.

Du kan også finde teaterforestillinger for hele familien. Se det klassiske eventyr om Askepot, der folder sig ud i en smuk ballet, og kom med indenfor i det magiske univers hos Prinsessen på ærten.

Se Askepot her.

Se Prinsessen på ærten - En PixiBallet her. 

Lad dig inspirere på Musikhusets Spotify

Vi har samlet vores kommende koncerter i genrene jazz, rytmisk og klassisk og sammensat playlister fra vores kommende musicals til jer.

Lyt med og lad dig inspirere på Musikhusets Spotifykanal.

Vil du underholdes løbende? Følg med på denne side eller på Musikhusets Facebookside, Youtubekanal eller Instagramprofil