Tilgængelighed

I Musikhuset Aarhus kan både kørestolsbrugere samt syns- og hørehæmmede få gode kulturelle oplevelser. Alle husets gæster med ledsagerkort har mulighed for gratis at medbringe en hjælper. Kontakt billetsalget på 89 40 40 40, hvis du ønsker at bruge ordningen.

Kørestolsbrugere

Mellem de to svingdøre, der fører ind i Foyeren, er der to elektriske skydedøre, der kan aktiveres ved trykknapper på lave standere både ude og indefra. Store Sal har 16 kørestolspladser, Lille Sal har fem, Rytmisk sal har fire og Symfonisk Sal har otte. I såvel Rytmisk sal som Kammermusiksalen kan kørestole komme ind på fladt gulv. Ledsagerpladserne er placeret så tæt på kørestolspladsen som muligt. 

Kørestolspladser kan kun købes ved at henvende sig til Musikhuset Aarhus’ billetsalg personligt, på tlf. 89 40 40 40 eller billetsalg.mus@mkb.aarhus.dk. Der er desværre ikke mulighed for at bestille kørestolspladser på nettet.

Du kan se en oversigt over, hvor kørestolspladserne er placeret i de forskellige sale ved at klikke her: Store sal, Symfonisk sal, Rytmisk sal, og Lille sal.

Førerhunde for blinde

Synshæmmede kan medbringe førerhund i salene og medtage en gratis hjælper. 

Der er ikke reserveret specielle pladser til blinde med ledsager, men ønsker man at have sin førerhund med, så hjælper Musikhusets billetsalg med at finde en plads. Den synshæmmede skal ved køb af billet gøre opmærksom på, at der medbringes førerhund, så billetsalget kan tage højde for placeringen.

Teleslynge

Der er monteret teleslyngeanlæg i samtlige sale. Der findes områder med dårlig teleslyngedækning i Store Sal og Lille Sal. Klik på links for at se, hvor i salene teleslyngen fungerer bedst: Store Sal, Lille Sal.

Scenekamera

Musikhuset har en speciel skærm, som svagtseende kan benytte. Med til skærmen hører der to kameraer, som gæsten selv kan styre. Det ene kamera er rettet mod scenen, og det andet kamera forstørrer eksempelvis et forestillingsprogram. Begge kamerabilleder kan ses på samme tid på en skærm foran gæsten. Scenekameraet kan kun bestilles, hvis der er ledige pladser til funktionshæmmede til arrangementet.

Toiletter

Der er toiletter for mennesker med handicap på alle etager i Foyeren samt på Torvet.

I foyeren er der et toilet til højre for billetsalget. Der er også to toiletter i kælderen. Her skal man tage elevatoren ved Musikhuset café.

I den anden ende af huset er der et toilet for funktionshæmmede til venstre for Kammermusiksalen. Der også placeret et i kælderen. Her kan man tage elevatoren ved Rytmisk sal.

Bestil hjælpemidler

Man skal forudbestille alle hjælpemidler i billetsalget, når man køber billet. Kontakt billetsalget på 89 40 40 40.

Parkering

Ved den sydlige ende af Foyeren er der fire parkeringspladser til mennesker med handicap.

Der er yderligere fire P-pladser langs facaden af det nye hus med adgang via Skovgaardsgade. Pladserne er gratis med autoriseret skilt for funktionshæmmede synligt i forruden. Der er nem adgang til huset via reception med elevator til Torvet og videre til Strøget og Foyeren.

Der er også parkeringspladser til mennesker med handicap ved Scandinavian Congress Center og i Sct. Nicolaus Gade ved Føtex, ikke langt fra Musikhuset Aarhus. Læs mere om parkering her.

Adgang til Symfonisk Sal for gangbesværede

Symfonisk sal er opbygget som et amfiteater. Som konsekvens er der trapper i forbindelse med alle indgangene. Hvis man er gangbesværet anbefales det, at man bruger de bagerste rækker i salen (række 20-25, indgang J og K), hvor adgangen til salen kan ske via elevator og ganske få trappetrin.

Gangbesværede skal være særligt opmærksom på, at der ikke er elevator op til 2. balkon (indgang O og N).

Elevatorer i huset

I Musikhuset er der flere elevatorer, som gør det nemt at komme rundt i huset.

I foyeren er der en elevator mellem foyerbaren og Musikhuset café, som fører op til balkonerne og restauranten. Bag garderoben er der en elevator, som fører ned til strøget, hvor Lille sal, Comedy Zoo og Filuren ligger. For enden af strøget er der en elevator, som fører ned til Rytmisk sal, Symfonisk sal og Kammermusiksalen.

Du kan også komme ind i Musikhuset via Skovgårdsgade, hvor receptionen ligger. Her er der en elevator, som fører op til torvet, hvor Symfonisk sal, Rytmisk sal og Kammermusiksalen ligger. Længere nede på Torvet er der en elevator, som fører op til Filuren og Lille sal og videre ned mod Foyeren. For enden af gangen er der en elevator op til Foyeren og indgangen til Store sal.

Tilgængelighed for alle

I Musikhuset Aarhus gør vi alt, hvad vi kan, for at alle vores gæster får en god oplevelse.

Det gælder naturligvis også både kørestolsbrugere, syns- og hørehæmmede.

Vi har udarbejdet en oversigt, der beskriver adgangsforholdene i vores hus, i samarbejde med Foreningen Tilgængelighed for Alle.