Punkrockens dronning kommer til Musikhuset

Punkrockens dronning kommer til Musikhuset

Til sommer kommer Patti Smith til Aarhus, hvor hun giver en udendørs koncert i Musikhusparken. Det bliver hendes eneste koncert i Danmark i 2019. Billetsalget åbner tirsdag klokken 10.

Et af verdens største punkrock-navne kommer til Aarhus, når Patti Smith til juni giver koncert ved Musikhuset.

Den multitalentfulde sangerinde og sangskriver giver en udendørs koncert med sit band i Musikhusparken den 21. juni, hvilket bliver hendes eneste koncert i Danmark i 2019.

”Vi er utroligt stolte over at præsentere et så stort navn inden for sin genre, som Patti Smith er for punkrocken. Hun er i besiddelse af en pen og en lyd, der har markeret sig i årtier, og det er helt fortjent. Vi ser allerede frem til en stor oplevelse i Musikhusparkens smukke rammer i hjertet af Aarhus,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Mette Kier.

Patti Smith indskriver sig i rækken af store internationale kunstnere, der har givet koncerter i Musikhusparken. Bob Dylan, Leonard Cohen, The Beach Boys, Rod Stewart, Earth, Wind and Fire og Mumford & Sons har tidligere spillet i parken.

Kunstnerisk multitalent
Patti Smith blev indlemmet i Rock & Roll Hall of Fame i 2007.  Hun er af britiske The Independent blev kaldt ”the original queen of punk”, mens The Guardian har kaldt hende USA’s ”punk poet queen”.

Gennem en lang og glorværdig karriere har Patti Smith delt scene og samarbejdet med nogle af musikhistoriens helt store navne. Fra Bob Dylan til Patti Smiths nære ven Lou Reed. Det var også Patti Smith, der blev udvalgt til at spille et nummer, da Bob Dylan blev tildelt Nobelprisen i litteratur i 2016.

Patti Smith begyndte sin karriere som digter i starten af 70’erne. Hun debuterede og slog igennem som musiker med albummet Horses i 1975. Et album, der den dag i dag betragtes som en hjørnesten i punkrockens historie.

Siden er det blevet til et væld af store numre fra Patti Smiths hånd, heriblandt Because the Night, People Have the Power, Dancing Barefoot og Gloria: In Excelcis Deo.

Hun har sideløbende med musikkarrieren udgivet bøger, digtsamlinger og fremstillet malerier.

Billetsalget til koncerten med Patti Smith and Band åbner tirsdag klokken 10 på www.musikhusetaarhus.dk.

ARRANGØR - MUSIKHUSET AARHUS

PATTI SMITH AND BAND - MUSIKHUSPARKEN FRE. 21. JUNI 2019

BILLETPRISER – 495 KRONER

Hent pressemeddelelsen som Word-fil her

Hent pressebilleder her: